Nepopolna Mama s svojimi zapisi v veliki večini privlači žensko populacijo, ki cenijo iskrenost in se obenem rade dobro nasmejijo. Zapisom sledijo tudi na družbenih omrežjih in tam se jih je zbralo že zelo lepo število, ki jih zanima kaj se dnevno dogaja z nepopolno Mamo.

Če v blogu nepopolne Mame vidite priložnost za sodelovanje, se mi oglasite na info@nepopolnamama.si. Pravijo, da kjer je volja, je tudi pot in prepričana sem, da jo bomo mi ob kakšni kavi našli. Možnosti je veliko in pravijo, da poskusiti ni greh, pa naj bo to za testiranje, promoviranje ali kak nasvet o upravljanju družbenih omrežij pri nas in na Hrvaškem.

KDO JE NEPOPOLNA MAMA?

»Nepopolna mama je vsaka mama, ki si želi za svojega otroka TO, kar ona verjame, da je najboljše.«

Hej! Lepo, da si tukaj!
Jaz sem Eva in na tej strani zapisujem svoje misli, izkušnje in dogodivščine, ki me spremljajo odkar sem postala mama majhnemu navihancu Luki.

Luka je prijokal na svet 20. Novembra 2015 (če te zanima kje, poglej sem) in me neverjetno osrečil. Aja, sej to je logično a ne? Skupaj z njim je prišlo polno novih izzivov in življenjskih situacij, ki jih prej nisem poznala, o njih sem pa z branjem na spletu dobila drugačno sliko, kot sem je bila sama deležna. ZATO je nastal ta blog. Z željo, da bi mamice, ki se srečujejo z enakimi situacijami v življenju vedele, da niso same, da niso čudne in da lahko iskreno povedo, da jim je včasih vsega dovolj. Posebno mesto med mojimi zapisi ima tema singlemame, saj sva z Luko na tej poti življenja sama že od začetka, kar vidim samo kot prednost, ker imam manj za prati in več možnosti, da izbiram kaj bo na TV (ko ne gledava Maše in Medveda seveda).

Prvi zapisi nepopolne Mame so se pojavili konec oktobra 2016 in od takrat se je spremenilo veliko stvari – izboljšali so se zapisi, slike so postale lepše, pridružila sem se mamiblogerkam (v bistvu se je izboljšalo vse, samo vejice mi še ne grejo). Mamiblogerke smo eno fino združenje, kjer nas je veliko žensk (in nekaj moških), ki vlogi starša namenjamo toliko pozornosti, da o tem tudi pišemo.

Nekatere izmed mojih blogerskih kolegic res odlično pišejo in njihove objave z največjim veseljem prebiram, zato sem jih zaprosila, da zapišejo nekaj tudi o meni. Do več njihovih objav prideš s klikom na zapis 😉

Evo sem virtualno spoznala že preden je nastala Nepopolna mama. Vse se je začelo z ljubeznijo do črno bele kombinacije in fantkov rojenih v razmaku par dni. Eva je enostavno Eva! Moja soulmate!❤ V dobrem in slabem.. Njene objave pa so vse tisto o čemer druge blogerke razmišljamo, pa nam tega niti najmanj ne bi uspelo ubesedit tako dobro, kot to naredi ona. Eva je tista, katero moj otrok na sprehodu raje drži za roko, kot mene. In da ne pozabim! Eva je tista, ki me povabi na kavo, potem pa me pusti čakati pred vrati dobre pol ure. Na koncu odpre v kopalnem plašču in me vpraša: "Kaj te nisi pozvonla?" Ja, vse to je moja Eva! #mymumcrush
Nuša Ana
Njeni teksti so obvezni spremljevalci jutranje kave. Pa ne zato, ker zbudijo, ampak zato, ker se z njimi jutro slajše in lažje začne. Ko bereš Evo, veš, da v materinski pustolovščini nisi sama. In ko se sprehajaš čez njene vrstice, veš, da je vse res. Čeprav imaš včasih občutek, da bereš najboljšo komedijo vseh časov.
Katarina
Evo sem najprej spoznala preko bloga Nepopolna mama. V bistvu sem se v začetku čudila, kako je lahko ženska, ki je popolna navzven sploh lahko nepopolna mama. Kmalu sem dojela, da njeno poslanstvo ni v tem, da dokaže kakšen profil mame je bolj popoln in kateri nepopoln. Ona da s svojimi sarkastičnimi in humorističnimi zapisi ceno čisto vsaki mami. Ne glede na način vzgoje, prepričanje ali količino denarja v denarnici. In ko Evo spoznaš v živo, ugotoviš, da je res taka kot na blogu: direktna in iskrena. Lepo bi bilo, da bi bilo več mam takih kot je ona, saj bi bilo na svetu veliko manj obsojanja. Nihče namreč ni popoln.
Eva je v kratkem času postala ena od mojih boljših blogerksih prijateljic. Ker je realna in iskrena in pove točno tako, kot je. Nanjo se lahko zanesem za pohvalo v dobrih, grajo v slabih ter podporo v težkih trenutkih. V poslovnem in povezovalnem smislu je to velik plus in danes tudi velika redkost. JPo eni strani ambiciozna, močna in prodorna poslovna ženska, po drugi pa vihrava, rahlo nora in zabavna prijateljica. Kot na blogu.
Anja
Eva kot blogerka je prodorna, odkrita, brez zadržkov in brez dlake na jeziku. Branje njenih s pristno štajerščino podkrepljenih zapisov te nehote ponese na teraso kakšne nobel kavarne ob Dravi, kjer lahko s šalico tople črne dišeče kave ponavadi le še kimaš vsemu prebranemu. Nepopolna mama ni le Eva. Nepopolna mama je vsaka mama, ki ima dovolj nabiranja navideznih točk za popolno materinstvo. Je mama, ki želi biti le mama - takšna, ki deluje po principu zdrave kmečke logike in notranje intuicije. Mama, ki ima svojega otroka najraje na vsem svetu, vendar ob vsej tej ljubezni ne želi izgubiti same sebe.
Urška
Vse od trenutka, ko sem to glasno štajerko spoznala tudi v živo, veliko bolj pozorno spremljam njene črne quote, ki me že navsezgodaj nasmejijo. Najbolj jo opišejo iskreni zapisi in velika mera poguma, saj s svojimi bralkami deli tudi tiste malce manj mavrične dneve in se dotake marsikatere provokativne teme. In kot blogerka lahko iz svojih izkušenj priznam, da je ta del najtežji, saj je obsojanje teh zapisov še bolj pogosto. Ravno zato jo cenim, saj kljub vsemu ostaja trdna in močna. Ostaja brez dlake na jeziku, kar je v našem popolnem svetu prava redkost!
Danijela
Ironija, premišljen humor ter sposobnost, da nasmejiš sebe i druge v zagatnih življenjskih situacijah je danes težko najti. Vsaj tako misliš dokler ne naletiš na katerega izmed zapisov Eve. Popolno nepopolna.
Irena
Nepopolna mama je blog, ki ga rada preberem, četudi se z Evo ne strinjava vedno in sva si zelo različni. Zdi se mi prav, da so blogi različni, kot smo si različne mame in Evo spoštujem predvsem zato, ker me nasmeji tudi takrat, ko me drugi ne morejo in ker zna predstaviti drugačen pogled na različne situacije.
Zapise nepopolne mame sem z veseljem prebirala še preden sem vedela, kdo stoji za njimi. Nato pa sem jo na prvem srečanju Mami blogerk tudi spoznala. Evo. Na prvi pogled mi je delovala nekoliko vzvišeno in nedostopno: prepoznavna blogerka v skrbno izbrani črni obleki in s popolnim make- upom, ki svojega časa ne bo izgubljala z “malimi” ljudmi. Ko pa sva spregovorili nekaj besed sem ugotovila, da je pravzaprav zelo prijetna punca, ki je ni težko vzljubiti. Hitro sva našli skupni jezik in ostali v stiku. Kavica z osebo kot je ona, ti polepša dan. Po eni strani zabavna in srčna mama, ki je vedno pripravljena svetovati in pomagati, po drugi strani pa izredno pametna in sposobna poslovna ženska, pred katero je še svetla prihodnost.
Eva je popolna nepopolna mama. Bodi odločena, da si dovolj dobra – stavek, ki te vsako jutro ob dozi kave, strezni. Ko jo spoznaš, takoj vidiš, da je drzna ženska brez dlake na jeziku, ki točno ve, kaj hoče. Obožujem njeno iskrenost in samooklicano nepopolnost. Preveč je že popolnega balasta, ki nas muči v vsakodnevnem življenju in ravno njen blog je pravi balzam za dušo vseh mam. Vse se najdemo v njenih zapisih, ki so štajersko dovršeni, »za polulat« smešni in v zaključkih vredni bučnega aplavza. Eva, jaz ti ploskam.
Urška